7 doden bij zwaar ongeval op E314

Bij een zwaar verkeersongeval in Zonhoven, op de E314 richting Nederland, zijn zeven doden gevallen. Een personenwagen reed rond 2u vannacht in op een rijdende vrachtwagen. De wagen vatte meteen vuur.

Enkele inzittenden van de wagen waren nog bij bewustzijn na het ongeval. De vrachtwagenchauffeur, een Duitser, en een paar automobilisten probeerden het vuur nog te blussen, maar het verspreidde zich razendsnel. De inzittenden konden niet ontsnappen uit de wagen en stierven in de brand.

Eerst werd gedacht dat er zes dodelijke slachtoffers waren, maar het slachtofferidentificatieteam dat ter plaatse kwam ter ondersteuning, ontdekte onderaan in het voertuig, een BMW, nog een zevende slachtoffer.

De identificatie gaat erg moeizaam. Alle inzittenden zijn jongeren uit het Limburgse Leopoldsburg. Ouders die ongerust zijn dat het om hun kinderen zou gaan, kunnen voor meer informatie terecht op het nummer 011/39.15.82 of in het crisiscentrum in Leopoldsburg, zegt burgemeester Wouter Beke (CD&V).

"Het is nu belangrijk dat de juiste linken gelegd worden tussen de slachtoffers en de families en dat hier geen fouten in gebeuren. Het werk van de identificatie heeft absolute voorrang", zegt de Hasseltse procureur des konings Marc Rubens. De slachtoffers zijn deze voormiddag allemaal geborgen. Daarna werd het wrak getakeld, onder een witte doeken, zodat er geen sporen verloren gaan. 

Was u daar vannacht, en heeft u gezien wat er gebeurd is? Laat het ons weten via 4040 of 4040@vtm.be.