Jetair annuleert nog meer Egyptereizen

Touroperators Jetair, Sunjets.be, VIP Selection en Jetairfly.com annuleren alle reizen naar Sharm el Sheikh tot en met 24 april. Dat is tot na de paasvakantie. "Tussen vandaag en 24 april gaat het om zowat 1750 mensen die niet kunnen vertrekken", zegt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch aan VTM NIEUWS. 

Jetair schikt zich daarmee naar het reisadvies van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, dat geldt op dit moment geldt. "Met deze beslissing beantwoorden we vooral aan de wens van hun reizigers om snel uitsluitsel te krijgen over het al dan niet doorgaan van hun vakantie in Sharm el Sheikh, in de komende weken én in de paasvakantie", klinkt het in een persbericht. 

"Op dit moment contacteren we alle mensen die een reis naar Sharm el Sheikh geboekt hebben", zegt Vanhaelemeesch. "Zij krijgen de kans om hun reis om te boeken of kosteloos te annuleren". 

Negatief reisadvies

Het negatieve reisadvies van het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken geldt voor het Sinaï-schiereiland, inclusief Sharm el Sheikh. Het programma naar de kustregio's op het vasteland (Hurghada en Marsa Alam) wordt niet gewijzigd. De normale reisvoorwaarden blijven gelden voor deze twee regio's.

Eerder annuleerde Jetair alle reizen naar Sharm el Sheikh tot en met 13 maart. Touroperator Thomas Cook laat weten dat het op dit moment nog geen beslissing heeft genomen. "Wij beslissen volgende week of we nog meer reizen annuleren", zegt woordvoerder Baptiste van Outryve aan VTM NIEUWS. 

 

Bekijk ook: