Wat kan jij 40 dagen missen?

Terwijl de laatste carnavalvierders hun roes nog uitslapen, start voor de vrome christen een tijd van onthouding: de vastenperiode. De beslissing om veertig dagen sober te leven wordt niet per se uit geloofsovertuiging gemaakt. Ook niet-gelovigen kiezen er steeds meer voor om tot en met 19 april 2014 een zonde te schrappen uit hun leven.

Moderne manieren om te vasten

40 Dagen zonder vlees

De campagne ‘Dagen Zonder Vlees’ is een idee van Alexia Leysen en is bedoeld om de Vlaming bewuster te maken voor de enorme impact van dierteelt op het milieu. In februari 2011 lanceerde ze de oproep om Vlamingen veertig dagen lang vegetarisch te laten eten. Neem een kijkje op de Facebookpagina of kook met deze tips.

40 Dagen zonder sociale media

Je kan kiezen om te stoppen met Facebook, Twitter, LinkedIn, Snapchat,… Of gewoon met alle sociale media tegelijk? Met de gratis app ‘Cold Turkey’ kan je kiezen welke sociale media je wilt blokkeren en voor hoe lang. Download hier de app.

40 Dagen zonder alcohol

Kan jij zonder het occasioneel pintje of glaasje wijn? Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Je doet het omdat je iets te vieren hebt, omdat het weekend is, omdat je het verdiend hebt,… Misschien moet je eens stoppen: omdat je het kan? Geef je hier op als deelnemer van de actie.

40 Dagen zonder plastic

Leven zonder plastic is moeilijker dan je denkt. Overal kom je de synthetische stof tegen: het bekertje water op je werk, een bakje tomaten uit de supermarkt of zelfs in je shampoo. Met de app ‘Beat the Microbead’ kan je de barcode van een verzorgingsproduct scannen, en weet je onmiddellijk of er plastic in verwerkt is of niet. Download hier de app.

40 Dagen zonder…

Brengen deze moderne manieren van vasten jou op een idee? Of ben je al begonnen aan een originele periode van soberheid? Laat het ons weten via Twitter met de #40dagenzonder en wie weet inspireer jij nog anderen!