"Er zit iets vreemds in mijn eten"

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft vorig jaar 334 klachten gekregen over vreemde voorwerpen in ons eten. Dat is de helft meer dan vijf jaar geleden, schrijft De Gazet van Antwerpen.

“Als iemand iets vreemd in zijn eten vindt, hangt hij meteen aan de telefoon”, zegt woordvoerster Lieve Busschots. “We zijn een pak kritische geworden dan vijf jaar geleden. Zeker als het over ons voedsel gaat. We zullen sneller laten weten als er iets mis is.”

De vraag rijst of er iets aan de hand is bij de producenten. “Dat het productieproces sneller verloopt, is geen excuus”, vindt Ivo Mechels van Test-Aankoop. “Producenten moeten voldoende zelf controles uitvoeren om ongelukken te vermijden.”

Chris Moris, directeur-generaal van Fevia, de federatie van de voedingsindustrie, bevestigt dat de bedrijven zelf controles uitvoeren. “Ze gebruiken daarvoor hypermoderne detectiesystemen.”

Bekijk ook: