Twitter komt op tegen kanker

"Zou het niet mooi zijn als iedereen die een account heeft op Twitter elk jaar vijf euro zou schenken aan een goed doel?" Een oproep tot solidariteit van een twitteraar die massaal opgevolgd wordt. Tientallen mensen hebben inmiddels al gezegd dat ze ook hun steentje zullen bijdragen. 

"Meestal wordt de kracht van Twitter gebruikt om iemand belachelijk te maken", zegt initiatiefnemer @sarcist. "Ik vroeg me af of we deze kracht ook konden gebruiken om iets nobels te doen. Om mensen te helpen."

Prachtig initiatief

De actie leeft op de sociale netwerksite onder de hashtag #TTK14. @sarcist koos naar eigen zegggen voor Kom Op Tegen Kanker "omdat iedereen vroeg of laat met kanker te maken krijgt. Het is iets waar mensen voor willen vechten.". De actie gaat niet uit van Kom Op Tegen Kanker, maar ze zijn er wel erg blij mee: "Dit is zeker geen initiatief van ons", zegt woordvoerder Bart Lombaerts. "We juichen het wel toe, het is een prachtig initiatief. We zien ook dat er heel wat positieve reacties komen." 

Tussenstand

Om te weten wat de actie heeft opgebracht is het nog wat vroeg, zeggen ze bij Kom Op Tegen Kanker. De actie loopt nog maar sinds vanochtend, maar intussen zijn er toch al zo'n twintig bijdragen binnen. De laatste uren komen de giften trouwens in een stroomversnelling, zegt Lombaerts: "De mensen die storten beperken zich ook niet tot de vijf euro, die bij de actie gevraagd wordt." Wie ook een duit in het zakje wil doen kan dat via het rekeningnummer: BE03 4886 6666 6684 met de vermelding TTK14