Wie wil er eigenlijk een dubbele naam?

Een dubbele familienaam, zo goed als niemand lijkt het te willen. Experts zijn tegen, en ook onze internetpoll is duidelijk: maar liefst 84% zou zijn of haar kind geen dubbele familienaam geven.

Een poll is maar een poll, en voor alle duidelijkheid geen wetenschappelijk onderzoek. Maar dat we geen voorstander zijn van de nieuwe regel, is er zeker uit af te leiden. Dat blijkt ook uit de vele reacties op de Facebookpagina van VTM NIEUWS. “Belachelijk” en “flauwekul” is daar een veelgehoorde reactie. Sommigen vrezen dat het “veel te ingewikkeld wordt”.

Annemie Turtelboom (Open Vld), die de regel gisteren door het parlement kreeg, zei gisteren in het VTM NIEUWS dat ze het “een logische beslissing vindt, zeker anno 2014”. “Er is een gelijkheid tussen mannen en vrouwen, dus waarom zou een moeder dan niet haar naam aan haar kind kunnen geven?”

Naast de vele negatieve reacties, kan een kleine minderheid op Facebook zich daar wel in vinden. “Een mama verdient dat”, klinkt het. “Het is ook haar kind.”