Voor Smeyers (N-VA) kan regeren met VB

Er is behoorlijk wat opschudding ontstaan over een vermeende uitspraak van N-VA Kamerlid Sarah Smeyers. Zij zou op een debat gezegd hebben dat regeren met Vlaams Belang waat haar betreft mogelijk is. Smeyers wordt teruggefloten door haar partijtop en nuanceert ondertussen zelf haar uitspraken.

Het was Groen-voorzitter Wouter Van Besien die de kat met een tweet de bel aanbond. 

 

Smeyers reageerde zelf ook al via de sociale netwerksite: ze zegt dat ze in principe geen probleem heeft met een regering met Vlaams Belang, op voorwaarde dat de partij instemt met een "eerbaar akkoord". Iets wat volgens Smeyers niet zal gebeuren.

 

Liesbeth Homans, Vlaams lijsttrekker voor N-VA in Antwerpen, is in Het Nieuwsblad en De Standaard erg duidelijk over een mogelijk bestuursakkoord met Vlaams Belang: "Geen haar op mijn hoofd dat daaraan denkt", zegt ze. "Ik begrijp dat ze (Smeyers) redeneert vanuit haar positieve lokale ervaringen in Aalst. Maar hier in Antwerpen neigt Vlaams Belang opnieuw naar het Vlaams Blok, het sluit steeds meer groepen uit. Ik vind het nu zelfs nog extremer dan in zijn beginjaren."