China zwaait onze panda’s uit

In China is de officiële afscheidsceremonie gehouden voor de twee reuzenpanda’s die naar België komen. Dat gebeurde in Dujianggyan Panda Base. Ook de Belgische ambassadeur in China, Michel Malherbe, was er bij

De baas van Pairi Daiza, Eric Domb, werd begroet door een groep kinderen die verkleed waren als panda's. Domb zei dat zijn dierenpark het beschermingsprogramma voor de reuzenpanda's in China voor 100 procent steunt. Hij beloofde goed voor Hao Hao en Xing Hui te zorgen.

Ambassadeur Malherbe benadrukte dat de panda's ook diplomaten zijn, die de banden tussen België en China versterken. Hij overhandigde de Chinese autoriteiten symbolisch een visum op naam van de panda's. Ook bracht de ambassadeur in herinnering dat de beslissing om de dieren uit te lenen op het hoogste niveau werd genomen in China. Hij bedankte voor het vertrouwen en voegde eraan toe dat Hao Hao en Xing Hui in België verwelkomd zullen worden door premier Elio Di Rupo. Nadat vuurwerk was afgestoken, vertrokken de panda's in een vrachtwagen naar de internationale luchthaven van Chendu. Morgen komen de dieren aan op Brussels Airport, waarna ze drie weken in quarantaine geplaatst zullen worden. Het publiek kan de twee beren pas bewonderen bij de heropening van Pairi Daiza op 5 april.