'Taxiverkrachter' geeft zichzelf aan

In de zaak van de taxiverkrachtingen in Brussel heeft één man zich gemeld bij de Brusselse politie. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Het zou gaan om een veertiger uit Brussel, die nu in het Waalse Tubeke woont.

Op de bewakingsbeelden die we u woensdagavond in ons opsporingsprogramma Faroek lieten zien, herkenden verschillende Brusselse taxichauffeurs hun voormalige collega H., die voor de Taxis Bleus werkte. De man werd een tweetal jaar geleden ontslagen en verhuisde dan naar Tubeke, waar hij opnieuw aan de slag ging als taxichauffeur. Volgens La Dernière Heure heeft de man zich nu spontaan aangegeven bij de politie, maar ontkent hij de feiten.

 Het Brusselse parket vermoedt dat er drie of vier verkrachters op pad zijn in Brussel, die zich voordoen als taxichauffeurs. Ze pikken hun slachtoffers op in het centrum, en brengen ze dan naar het Ter Kamerenbos, waar ze hen aanranden of zelfs verkrachten. Sinds 2011 zijn er al 23 slachtoffers, en de laatste weken hebben zich nog zes andere vermoedelijke slachtoffers zich gemeld.

Bekijk hier de bewakingsbeelden: