Dexia past omstreden directielonen aan

De raad van bestuur van restbank Dexia heeft de omstreden loonvoorstellen voor haar directie verlaagd. Dat meldt Dexia woensdagavond in een persbericht. Drie managers krijgen 390.000 euro in plaats van de eerder beloofde 450.000 euro. De CFO ziet zijn loon van 450.000 euro verlaagd naar 420.000 euro.

Er was veel te doen over de loonsvoorstellen van Dexia die in december 2013 werden goedgekeurd. De restbank zit in vieze papieren en kan enkel blijven bestaan door steun van de overheid. De loonsverhogingen waren dan ook ongepast, vonden velen.

De raad van bestuur trekt de lonen daarom terug naar beneden tot 390.000 euro. Dat is nog altijd 2,3 procent meer dan hun vorige loon, maar wel 13 procent minder dan de voorgestelde 450.000 euro waar aanvankelijk sprake van was.

Het directiecomité zal uit drie leden blijven bestaan, en niet zes zoals eerder beslist. Het gaat om Karel De Boeck, CEO en voorzitter van het directiecomité, Claude Piret, verantwoordelijk voor het beheer van de activa en Pierre Vergnes, CFO. Die laatste ziet zijn bezoldiging verlaagd tot 420.000 euro in plaats van 450.000 euro voordien.

Het uitvoerend comité, belast met het operationele beleid van de Groep, zal naast de drie bovengenoemde managers ook bestaan uit Johan Bohets, secretaris-generaal, Marc Brugière, chief risk officer, en Benoît Debroise, met verantwoordelijkheid voor financiering en markten.

In overeenstemming met de verbintenissen die Dexia bij de Staten en de Europese Commissie is aangegaan, wordt aan de managers geen enkele variabele vergoeding betaald, luidt het nog.