Reynders premier? "Ik ben beschikbaar"

Didier Reynders heeft ambitieuze plannen voor de liberalen in ons land. In een interview met De Standaard en Het Nieuwsblad windt hij er geen doekjes om: “De MR moet de grootste worden in Brussel en samen met Open Vld moeten de liberalen de grootste familie worden van het land”, klinkt het. Een man met een missie, heet zoiets. Het doel: premier worden.

Reynders staat op de Kamerlijst in Brussel en dus niet meer in Luik. Want de ambities van Reynders liggen in het Hoofdstedelijk Gewest: “Ik wil dat Brussel een volwaardig gewest wordt en dat de Brusselaars over zichzelf kunnen beslissen.” En: “Ik hoop dat we de eerste partij in Brussel worden.”

Reynders kijkt ook naar Vlaanderen, naar Open Vld. “Samen moeten we de grootste politieke familie van het land worden.” Perfect mogelijk, aldus Reynders: “Er is nog veel groeimarge voor Open Vld. De partij heeft het goed gedaan in de federale regering”, klinkt het optimistisch.

Daarmee is ook meteen duidelijk waar Reynders naar toe wil. Als kopstuk van de grootste politieke familie, zou de weg naar het premierschap openliggen. “Ik sta ter beschikking, maar niemand heeft me ooit gevraagd een regering te vormen”, besluit Reynders.