Chokri Mahassine stopt met politiek

Na 15 jaar actieve politiek wil Vlaams Parlementslid en Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine (sp.a) geen verkiesbare plaats meer voor een nationaal mandaat. Hij wil naar eigen zeggen ruimte bieden voor nieuw politiek talent bij de verkiezingen van 25 mei. Hij wil wel nog lokaal een dienende rol bij de sp.a vervullen.

"Ik heb gekozen voor een symbolische plaats op de opvolgerslijst", zegt hij. "Dit doe ik om onze partij maximaal te ondersteunen. Na 15 jaar is het tijd voor nieuw talent met een frisse kijk op de wereld van nu. Zelf ambieer ik geen verkiesbare plaats meer." Chokri Mahassine (53) plooit daarmee terug op zijn kernactiviteiten, meer bepaald het organiseren van concerten. Vooral het jaarlijkse Pukkelpopfestival in Kiewit vraagt veel van zijn tijd, waardoor zijn politieke activiteiten op het achterplan waren geraakt. 

Mahassine zetelt sinds 1999 in het Vlaams Parlement, waar hij de commissie voor Jeugd, Cultuur, Sport en Media volgde voor de sp.a. Hij was ook enkele jaren senator en een tijdje gemeenteraadslid in zijn woonplaats Leopoldsburg. Tussen 2003 en 2006 woonde hij officieel in Genk, om daar aan lokale politiek te gaan doen. Maar hij vond er nooit zijn draai, waarna hij terugkeerde naar Leopoldsburg. Welke rol hij exact nog binnen de lokale sp.a wil opnemen, heeft hij nog niet bekendgemaakt.