8 op de 10 bedrijven verkiest auto boven cash

In acht op de tien bedrijven verkiest het personeel een bedrijfswagen boven een mobiliteitsbudget. Dat blijkt uit een rondvraag van HR-groep Acerta bij 380 verantwoordelijken in Belgische bedrijven, waarover Het Laatste Nieuws bericht. “57% van de werknemers die nu nog geen firmawagen hebben, is zelfs bereid om loon in te leveren om er één te krijgen", zegt Chris Wuytens van Acerta aan de krant.

De regering-Michel besliste vorige week om mensen met een bedrijfswagen vanaf januari een eenvoudige keuze te bieden: hem houden of extra loon, het 'car for cash'-principe dus. Maar volgens het onderzoek van Acerta is er weinig enthousiasme op de werkvloer. "8 op de 10 werkgevers zijn ervan overtuigd dat hun werknemers er amper of geen interesse in hebben", zegt Wuytens.

"Van de werkgevers is de helft ervan overtuigd dat hun werknemers hun wagen helemaal niét zullen inruilen voor cash geld. En ruim 30 procent verwacht dat 1 tot maximaal 10 procent op het voorstel zal ingaan". Slechts 1 procent van de ondervraagden denkt dat meer dan de helft van het personeel cash kiest boven een wagen.

'Car for cash'
Veel werknemers zijn zelfs bereid om loon in te leveren voor een bedrijfswagen. "Vandaag blijkt zelfs het tegendeel: 57 procent van de werknemers die nog geen wagen hebben, is bereid om loon in te leveren om er één te krijgen", klinkt het. "Als we minder wagens op de weg willen, moet de regering toch met een completer mobiliteitsplan op de proppen komen."

Bekijk ook: