Patrick Janssens past voor verkiezingen

Patrick Janssens, de vroegere burgemeester van Antwerpen, gaat niet in op de vraag van zijn partij sp.a om deel te nemen aan de verkiezingen van 25 mei. Dat bevestigt hij in een persmededeling. Janssens acht partijpolitieke activiteiten niet combineerbaar met zijn toekomstige professionele bezigheden op het vlak van stadsontwikkeling.

“Ik ben in gesprek met een aantal steden in binnen en –buitenland om ze te adviseren inzake stadsontwikkeling. Partijpolitiek engagement is hiermee niet verenigbaar. Een geloofwaardig adviseur kan niet tegelijkertijd een politieke mede- of tegenstander zijn.”

Janssens blikt in de mededeling terug op zijn politieke loopbaan. “Het is een voorrecht geweest om op hoog niveau aan politiek te kunnen doen. Als ik dat nu op een ander niveau zou doen, wil dat zeggen dat ik andere mensen zou moeten proberen opzij te duwen. Dat wens ik niet te doen.”

In de provincie Antwerpen wordt de Vlaamse lijst van sp.a getrokken door Caroline Gennez. Monica De Coninck trekt er de Kamerlijst.