22 jaar cel voor moord op prostituee

Het Antwerpse assisenhof heeft Aleksander Tryksza veroordeeld tot 22 jaar opsluiting voor de moord op prostituee Nathalie Pavel. De twintigjarige Antwerpenaar schopte de prostituee op 1 januari 2012 dood na een fout gelopen rendez-vous. Het openbaar ministerie had 28 jaar cel gevorderd.

De feiten getuigden volgens de jury en het hof van een verregaande en gruwelijke agressiviteit. Tryksza had het slachtoffer lichamelijk geruïneerd en had haar als ultieme vernedering  een paraplu in het achterwerk gestoken. Daarna stal hij haar handtas en liet hij haar als afval achter.

Zijn persoonlijkheid werd niet als een verzachtende omstandigheid aanvaard. In het arrest werd naar het psychiatrisch onderzoek verwezen, waaruit blijkt dat zijn persoonlijkheid antisociale, narcistische en psychopate trekken vertoont. De jury en het hof twijfelden aan zijn spijt en van een volwaardig schuldinzicht is volgens hen evenmin sprake.

In het begin werd zijn jeugdige leeftijd als verzachtende omstandigheid aanvaard, omdat hij op het moment van de feiten nog maar net achttien jaar oud was. Er werd gehoopt op een gunstige evolutie naar de toekomst toe