Telenet bevestigt interesse in De Vijver

Kabeldienstenbedrijf Telenet heeft bevestigd interesse te hebben in een instap in De Vijver Media, de mediagroep met onder meer de zenders Vier en Vijf. Geruchten daarover zorgden eerder al voor opschudding in de sector vanwege mogelijke belangenvermenging en marktverstoring. Mocht die piste niet doorgaan, dan denkt Telenet eraan om een eigen tv-kanaal te lanceren.

De Vijver Media wordt mogelijk geconfronteerd met een zich uitkopende aandeelhouder Sanoma, de Finse mediagroep, die België niet meer als kernmarkt ziet. Telenet bevestigde dat het interesse heeft in De Vijver Media. “Wij moeten investeren in lokale content om ons aanbod te kunnen verbeteren”, vertelt CEO John Porter. “Maar Sanoma is er nog, dus er moet nog veel gebeuren”.

Als mogelijk alternatief denkt de kabelaar aan een eigen tv-kanaal. “Sky 1 deed het, en ook in Australië gebeurt het. Ik versta niet waarom er zorgen zijn over distributeurs die kanalen aanbieden. We willen dat niet exclusief doen, maar in samenwerking met bestaande ecosystemen”, vult Porter aan. “We moeten dit doen, vanwege de bedreiging voor onze omzet op vlak van premium tv, die erg belangrijk is voor onze toekomstige groei.”

Naast een kanaal, dat er zeker niet dit jaar zou komen, kanTelenet ook veel meer inzetten op lokale content.

De CEO stelde dat er nog een aantal gaten in de markt zitten, onder meer voor jongere tv-kijkers. “Broadcasters doen te weinig voor de leeftijdsgroep 18-34, bijvoorbeeld. Daar kunnen we naar kijken, inspelend op een generatie die minder tv kijkt.”