6 nieuwe meldingen van taxiverkrachting

In het onderzoek naar de aanrandingen en verkrachtingen door valse taxichauffeurs in het Ter Kamerenbos hebben zich sinds maandag zes nieuwe slachtoffers gemeld. Dat meldt het Brusselse parket woensdag. Politie en parket zouden vandaag ook beelden verspreiden die gemaakt zijn door een bewakingscamera in het stadscentrum.

Het Brusselse parket bevestigde maandag, na berichtgeving in de krant La Dernière Heure, dat er sinds 2011 23 jonge vrouw slachtoffer geworden waren van een aanranding of een verkrachting in het Ter Kamerenbos. De daders waren steeds valse taxichauffeurs die hun slachtoffer in het stadscentrum hadden opgepikt. Volgens het parket ging het vermoedelijk om drie of vier verschillende daders.

Parket en politie deden maandag ook een oproep naar eventuele getuigen of slachtoffers om zich bij de politie te melden. Zes slachtoffers hebben gehoor gegeven, wat het aantal slachtoffers dus op 29 brengt. "Zij hebben zich gemeld bij de zedensectie van de Brusselse lokale politie en hebben een verklaring afgelegd. Die verklaringen worden nu verder onderzocht."

Afgelopen vrijdag werd in één van de lopende onderzoeken een mogelijke verdachte opgepakt. De man zou herkend zijn door één van de slachtoffers maar ontkent en werd niet aangehouden. Het parket benadrukt dat ook dat onderzoek nog loopt. Nog volgens het parket zouden in de loop van woensdag beelden van een bewakingscamera vrijgegeven worden in een verdere poging het onderzoek vooruit te helpen.

Bekijk ook: