PEDOFIELE LERAAR NIET NAAR GEVANGENIS

Een oud-leraar uit Mechelen is door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel voor de aanranding van enkele leerlingen en het bezit van kinderporno. Hij moet voorlopig dus niet naar de gevangenis maar kreeg wel strenge voorwaarden opgelegd. Één van de voorwaarden is een verbod op het gebruik van Facebook.

De feiten kwamen aan het licht toen de moeder van één van zijn slachtoffertjes een chatgesprek tussen beide opmerkte. Daarin gaf de man aan dat hij seks met het meisje wilde, overtuigde haar zich uit te kleden voor de webcam en deed hetzelfde.

Uit het onderzoek bleek dat de man al eerder seksuele relaties had gehad met vier minderjarigen, die hij kende via sociale media omdat hij vroeger hun leraar of sporttrainer was. Op zijn laptop en gsm werden meer dan 1.300 foto’s van naakte tienermeisjes gevonden.

De man kreeg een celstraf van drie jaar opgelegd, die met uitstel is en onder zware probatievoorwaarden. Hij moet de opgestarte behandeling voor zijn seksuele problematiek voortzetten, kreeg een volledig verbod op het gebruik van Facebook en mag niet werken op plaatsen waar minderjarigen komen, of zich in de buurt van zo’n plaats begeven.