Audi Brussel mag nieuwe S1 maken

De Audi-fabriek in Brussel zal de nieuwe modellen S1 en S1 Sportback bouwen. De serieproductie zal in de komende weken starten. Dat heeft de Duitse autobouwer woensdag bekendgemaakt. De S1 wordt het sportmodel in de familie van de compacte A1.

Eind vorig jaar klonk het in bedrijfskringen al dat er een goede kans was dat Audi Brussels de sportieve variant van de A1 zou binnenhalen. Nu is het ook bevestigd.

In 2013 rolden in de Brusselse Audi-fabriek 120.520 wagens van de band, waarvan een derde driedeurs en twee derde vijfdeurs. Dit jaar verwacht de Brusselse fabriek, met behulp van de nieuwe modellen, gelijkaardige productievolumes te realiseren.

De Audi S1 en S1 Sportback staan vanaf het tweede kwartaal van 2014 bij de Duitse verdelers en zullen respectievelijk 29.950 euro en 30.800 euro kosten. De commercialisering in België is voorzien in maart en de eerste modellen zullen vanaf de zomer 2014 in de showrooms staan, het moment waarop volgens het bedrijf ook de eerste exemplaren aan klanten geleverd worden.

In België werken 2.548 mensen voor het merk met de vier ringen, van wie 503 bedienden en 2.045 arbeiders. De nieuwe modellen zorgden voor een tiental nieuwe banen, maar vergden ook bijscholing van de werknemers op vlak van bijvoorbeeld mechaniek en elektromechanica.