Thijs verlaat bpost met 288 miljoen winst

Bpost kan een uitstekend rapport voor het afgelopen jaar voorleggen. Uit de jaarcijfers blijkt dat het bedrijf een nettowinst van 287,9 miljoen euro maakte of 65,3 % meer dan het jaar voordien. Een pluim op de hoed van afscheidnemend topman Johnny Thijs, die de Belgische staat zo een dividend van ruim 113 miljoen euro kan uitkeren.

En dat terwijl de overheid nog steeds geen opvolger heeft voor Thijs. Die besloot niet langer aan het hoofd van bpost te staan, nadat minister van Overheidsbedrijven Labille geëist had dat het loon van de topman begrensd zou worden op 650.000 euro. Onvoldoende, oordeelde Thijs zelf.

De jaarcijfers pleiten nu wederom in zijn voordeel. Thijs was er het voorbije decennium in geslaagd om van bpost een winstgevend bedrijf te maken. Afgelopen jaar joeg hij de winst maar eventjes 113 miljoen euro de hoogte in in vergelijking met het vorige jaar. Straf, aangezien de brievenpost (de hoofdactiviteit) opnieuw een daling van ruim 4 procent liet optekenen.

De winst is vooral te verklaren door de toename in het aantal pakketjes dat bpost verdeelde en door de daling in de kosten.

Bekijk ook: