99 GAS-boetes in één straat

99 buurtbewoners uit de Antwerpse Lange Lozanastraat en de straten die in het verlengde liggen, krijgen een GAS-boete.Dat schrijft de Standaard. De mensen zetten op donderdagavond 31 oktober en vrijdag 1 november hun vuilniszakken buiten. Op die feestdag stuurde de stad evenwel geen vuilniskarren op pad, wel GAS-ambtenaren om na te gaan wie zijn vuilniszakken had buitengezet.

Niet betalen

De buurt is boos over die aanpak. ‘Doorgaans worden veel vuilniszakken al op donderdagavond opgehaald. De avond vóór 1 november was geen feestdag en dus gingen we ervan uit dat ze opgehaald zouden worden’, zegt Marie-Jeanne Dewachter, die nu de pv’s van de buurt verzamelt. ‘We wisten niet dat het niet mocht en zijn niet van plan om die boetes te betalen.’

Stad heeft geen begrip

Bij de stad Antwerpen hebben ze geen begrip voor de verontwaardiging. ‘We waarschuwen er al jaren via diverse kanalen voor: op een feestdag wordt het huisvuil niet opgehaald, en we controleren wie daar geen rekening mee houdt’, klinkt het op het kabinet van schepen Philip Heylen (CD&V).