Bendeleidster kraak Wijnegem uitgeleverd

De Spaanse autoriteiten hebben vorige week de Chileense Emilia Leonor Ardiles Gagliano (43) uitgeleverd aan België. Het Antwerpse gerecht zocht de vrouw voor haar aandeel in een reeks ramkraken en inbraken in Deurne, Herentals, Wijnegem en Nederland. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De feiten dateren van april en mei 2013. De bende van de Chileense dame voerde bijvoorbeeld de spectaculaire kraak uit in het Wijnegem Shopping Center. Gemaskerde mannen reden toen door een toegangsdeur met een pick-up, om die dwars door het winkelcentrum tot in de etalage van een juwelier te sturen. De buit was aanzienlijk. Op hun vlucht strooiden de daders kraaienpoten uit. Daarbij reden vier achtervolgende politiewagens lek. Er kwam een einde aan de ramkraken na de arrestatie van zes Chilenen op 16 mei. De leidster kon toen ontkomen en verschool zich maandenlang in de Noord-Spaanse stad Ourense, niet ver van de Portugese grens.

Een gespecialiseerde politie-eenheid rekende de vrouw begin dit jaar in. De vrouw zou de ramkrakers geronseld hebben en zou verantwoordelijk zijn voor het doorsluizen van de buit.

Bekijk de reportage van 30 april 2013 over de ramkraak in Wijnegem :