J-M Dedecker haalt uit naar overloper

Jean-Marie Dedecker haalt ongemeen hard uit naar Lode Vereeck, de man die afgelopen week zijn partij LDD verliet voor een terugkeer naar de Open Vld. In een open brief op zijn website verwijt Dedecker onder meer hypocrisie, lafhartigheid en leugenachtigheid.

Volgens Dedecker was ook de zogenaamde ‘Ijzerstrategie’ een idee van Vereeck. Die strategie houdt in dat LDD bij de verkiezingen alleen opkomt in West-Vlaanderen, om de overlevingskans van de partij te vergroten. ‘Zich terugtrekken achter de Ijzer’, als het ware.

"Het was zelfs jouw ingeving om met alle parlementairen, jijzelf incluis, daar op de lijst voor 25 mei te gaan staan als morele steun en blijk van waardering voor ondergetekende", schrijft Dedecker.

Lode Vereeck ontkent de aantijgingen, maar wil naar eigen zeggen niet aan moddergooien doen. “Dat is niet mijn stijl”, zegt hij aan persagentschap Belga. “Ik wens zelfs Jean-Marie nogmaals te bedanken voor de goede samenwerking de afgelopen 5 jaar".

Vereeck wil wel benadrukken dat die Ijzerstrategie geen idee van hem was. “Ik heb alleen gezegd dat het een plausibele strategie was als het de bedoeling was om de zetel van Jean-Marie te redden. Maar ik zeg al een half jaar dat het voor mij - als Limburger - totaal ongeloofwaardig zou zijn om mee in die strategie te stappen", klinkt het.

Bovendien, “als een voorzitter publiekelijk in de media zegt dat hij naar een andere partij wil overstappen (N-VA, red.), dan houdt zijn partij toch op te bestaan?".