De Clerck wil loon Leroy toelichten

Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur van telecombedrijf Belgacom, is bereid om in de Kamercommissie Infrastructuur en Overheidsbedrijven het contract van de nieuwe CEO Dominique Leroy te bespreken. Dat moet dan wel achter gesloten deuren gebeuren, door het vertrouwelijke karakter van het arbeidscontract. Dat meldt het bedrijf zelf.

Transparant

Er is een hoorzitting gepland met de voorzitter en de CEO van Belgacom in de Kamercommissie op 21 maart. "Als de vraag komt, dan zou de Belgacom-voorzitter bij die gelegenheid commentaar kunnen geven bij het contract van mevrouw Leroy", klinkt het bij het bedrijf, dat benadrukt transparant te willen zijn. Belgacom herhaalt ook dat de gegevens over de verloning in het jaarverslag 2014 zullen staan, dat in maart 2015 verschijnt.

Tot slot luidt het nog dat het contract "in lijn ligt" met de eisen van de regering, namelijk een vast loon van 500.000 euro en een variabel gedeelte tot 150.000 euro. "Extralegale voordelen waarover mevrouw Leroy al beschikte, zoals een bedrijfswagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en groepsverzekering, zijn behouden gebleven in een logica van continuïteit. Behalve de aandelenopties, die werden op vraag van de regering geschrapt", stelt Belgacom.

Labille

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) is onder vuur gekomen omwille van de verloning van de Belgacom-topvrouw. Binnen de regering was afgesproken dat ze maximaal 650.000 euro zou mogen verdienen, maar de voorbije dagen lekte uit dat Leroy daar bovenop ook nog aanspraak zou kunnen maken op extralegale voordelen, waardoor het totaal volgens mediaberichten in de buurt van 800.000 euro zou uitkomen.