Kinderontvoerder op pad in Aarlen

Sinds eind januari zijn aan de Belgisch-Luxemburgse grens vijf pogingen geweest tot ontvoering van kinderen tussen 8 en 12. En dinsdag probeerde een onbekende nog twee keer een meisje te kidnappen, een van 11 en een van 13 jaar oud. De parketten van Aarlen en Luxemburg laten weten dat ze de feiten ernstig nemen, maar willen niet dat er een psychose ontstaat.

Drie pogingen gebeurden in de regio rond Aarlen en Aubange en twee deden zich voor in het groothertogdom in de dorpen Steinfort en Kleinbettingen, vlakbij de Belgische grens. Vervolgens werden in Esch-sur-Alzette en in Echternach twee meisjes van 11 en 13 het slachtoffer van gelijkaardige feiten.

"Paniek dient tot niks"

"We verzamelen momenteel informatie", zegt Damien Dillembourg, procureur des konings van Aarlen. "De feiten zijn inderdaad eigenaardig, maar we willen niet dat de mensen zich gaan opsluiten in hun huizen. Het spreekt voor zich dat de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen gelden." Kinderen mogen niet meegaan met een onbekende of in diens auto stappen. "Paniek dient tot niks, zelfs al zijn er elementen die zorgwekkend zijn", aldus nog de procureur des konings.

Er is nog geen officiële robotfoto verspreid. Het meisje van 13 gaf de politie wel een beschrijving van de dader. Het gaat om een blanke man van Europese origine, die ongeveer 1m75 groot en tussen 20 en 30 jaar oud is. Hij is corpulent en heeft een rond gezicht. De man draagt voorts een ronde bril, een lichtkleurige jeans met gaten en een zwarte sportjas.