Huurmoordenaar is opnieuw spoorloos

De Italiaanse huurmoordenaar Maurizio Carte is spoorloos verdwenen. Na zijn aanhouding in Antwerpen begin december,  werd hij eind december al weer vrijgelaten na een procedurefout. De fout is intussen rechtgezet wat een overlevering aan Italië mogelijk maakt,  maar de crimineel is verdwenen, zo schrijven Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

De 38-jarige man werd eind vorig jaar opgepakt in Antwerpen na speurwerk van de Belgische politie. Hij stond internationaal geseind voor feiten gaande van drugshandel tot pooierschap en moord. In Italië is de man al als huurmoordenaar veroordeeld. Carta wordt gelinkt aan de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia, van de steden Gela en Niscemi.

Hij was Italië ontvlucht en had zich in Antwerpen gevestigd waar hij tot zijn arrestatie in het prostitutiemilieu actief was. Door een fout in het dossier kwam hij op 31 december opnieuw vrij.

Paul van Tigchelt van het Antwerpse parket, bevestigt dat de man is vrijgelaten. “Hij werd in december opgepakt en aangehouden met het oog op de overlevering aan Italië. In het aanhoudingsbevel werden echter tegenstrijdigheden gevonden. Daarom zijn er bijkomende inlichtingen gevraagd op 23 en 26 december. Die kwamen echter niet op tijd en de aanhoudingstermijnen dreigden overschreden te worden. Hierdoor heeft de onderzoeksrechter  beslist de man vrij te laten mits betaling van een borgsom. Ook het feit dat hij medische problemen heeft en geregeld behandeld moest worden, heeft in deze beslissing meegespeeld.