Reynders schrijft boek over ambities

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, die wellicht de MR-Kamerlijst zal trekken in Brussel, heeft zijn voorstellen voor Brussel verder uitgewerkt in een boek. In een interview in Le Soir doet Reynders al enkele voorstellen uit de doeken.

Volgens Reynders hebben zijn voorstellen tot doel Brussel opnieuw te verbinden via mobiliteit en opleidingen en zo Brussel een identiteit te geven. “Ik heb het boek geschreven om uit te leggen waarom ik naar Brussel ben gekomen en om uit te leggen hoe ik de zaken zie op de verschillende niveaus. Zowel regionaal, nationaal als internationaal niveau is belangrijk”, vertelt hij.

Reynders blijft wel voorzichtig over zijn persoonlijke ambities. Zal hij kiezen voor een mandaat in Brussel of keert hij mogelijk toch terug als federaal minister? “Ik ben volledig beschikbaar, maar ik wil eerst een project op poten zetten en dan pas zien op welk niveau een mandaat mogelijk is”, zegt de minister van Buitenlandse Zaken.

De MR-topman voegt er wel aan toe dat hij denkt het meest te kunnen bijbrengen in de Kamer en door ervoor te zorgen dat de MR de grootste is in Brussel.