Vacature voor jobstudent: priester

Aartsbisschop Léonard heeft een originele manier gevonden om het tekort aan priesters op te lossen. Buitenlandse studenten die al priester zijn en aan de KU Leuven studeren, wordt gevraagd om hier tijdens weekends en vakanties voor te gaan in de mis. "Zo doen die jonge priesters ervaring op en wij zijn gedepanneerd", zegt Jeroen Moens van het aartsbisdom in Het Nieuwsblad en De Standaard.

"We contacteren buitenlandse jongeren die al priester zijn en die aan de KU Leuven studeren of doctoreren. Theologie of filosofie bijvoorbeeld", zegt Moens. "We vragen hen of ze hier in de vakanties of tijdens de weekends kunnen blijven, en we zoeken een gastgezin waar ze kunnen verblijven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de hele zomerperiode priester zijn in een parochie binnen het vicariaat Vlaams-Brabant,dat deel uitmaakt van het aartsbisdom."

Twaalf buitenlandse priesters dienden zich aan. Ze komen uit onder meer India, Rwanda, Nigeria, Tanzania en Myanmar. Aartsbisschop Léonard is een grote voorstander van die inbreng van buitenlandse priesters.