Vlaamse vrouw omgekomen in Gambia

Een vrouw van 52 uit Zottegem is omgekomen bij een ongeval in Banjul, de hoofdstad van Gambia. De 52-jarige Hilde Mornie had samen met haar dochter Jozefien net een ferry genomen toen ze onder de wielen van een losgeslagen vrachtwagen terechtkwam. Haar dochter en twaalf andere opvarenden van de ferry raakten gewond. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Mornie en haar dochter waren een week geleden vertrokken naar het westen van Afrika. De echtgenoot was thuisgebleven. Moeder en dochter zouden een rondreis in het land maken. Zondag namen ze de ferry om de rivier over te steken naar de hoofdstad Banjul. Bij aankomst liep het mis: een vrachtwagen die via de loopplank op de oever wou rijden, raakte op drift en reed dertien opvarenden aan die net daarvoor waren afgestapt. Onder hen ook de Vlaamse vrouw.

Gids

Hilde Mornie zou haar gids, die met zijn rug naar het aanstormende gevaarte stond, nog net weggeduwd hebben waarna ze zelf geraakt werd. Dat vertellen ooggetuigen. De gids viel van de kaai de havengeul in en dankt zijn leven aan de Belgische vrouw. Maar voor Mornie kwam alle hulp te laat. Ze werd verpletterd onder het gevaarte. Dertien anderen, onder wie haar 21-jarige dochter Jozefien, raakten gewond. Zij zou niet in levensgevaar zijn.

Reputatie

De autoriteiten in Gambia onderzoeken het incident. De ferrylijn van en naar hoofdstad Banjul heeft een bedenkelijke reputatie. In het verleden waren er nog al zware ongevallen.