Antwerpse Ring weer vrij na ongeval

Op de Antwerpse ring is om iets voor 15 uur de rijbaan opnieuw volledig vrijgemaakt richting Nederland, na het ongeval met verschillende vrachtwagens van dinsdagmiddag ter hoogte van Merksem. De Liefkenshoektunnel is sinds 15.30 uur niet langer tolvrij, aangezien ook de files stilaan opgelost raken. Uiteindelijk moesten twee personen gewond naar het ziekenhuis afgevoerd worden, maar volgens de wegpolitie verkeren zij niet in levensgevaar.

Bij de aanrijding raakten verschillende vrachtwagens, een bestelwagen en een personenwagen betrokken. Eén vrachtwagen en de bestelwagen moesten getakeld worden. De cabine van de vrachtwagen in kwestie raakte door de klap zelfs verwijderd van de rest van het voertuig, een dieplader met een kraan erop, en kwam pas twintig meter verder tot stilstand.

Het verkeer richting Nederland moest na het ongeval een hele tijd de snelweg verlaten in Merksem of aan de eerdere afritten in Borgerhout of Deurne, en er even verderop weer oprijden. Dat zorgde voor erg lange files over de hele lengte van de ring. De Liefkenshoektunnel was bijna drie uur lang tolvrij richting Nederland.