Knullig acteerwerk in campagne N-VA

N-VA is nu echt begonnen met de verkiezingscampagne. Een eerste belangrijk onderdeel daarvan is het in de kijker plaatsen van het vijfentwintigpuntenplan van de partij. In een twintigtal filmpjes worden die punten toegelicht, door N-VA-kopstukken en een aantal militanten.

Die laatste zijn het duidelijk niet gewoon om zoiets voor de camera te doen, zoals Kris uit Borgerhout het pijnlijk toont: "Amai ja, natuurlijk moet er meer politie komen. Ik vind dat erg dat je in je eigen stad niet meer over straat kan komen. Of nog: "Wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten, zo simpel is het." Echt spontaan is het allemaal niet, het komt nogal krampachtig over.

Zo gaat het ook in de andere filmpjes. N-VA gaat dit jaar niet met grote affiches uitpakken in het straatbeeld. Wel een campagne via de social media. Deze Youtubefilmpjes zijn nog maar het begin van een onlinecampagne die 300.000 euro zal kosten. "Met concrete boodschappen, gebracht door gewone mensen", klinkt het. Dat laatste lijkt alvast gelukt, al mag u zelf oordelen over de kwaliteit.