Dertig jaar voor Daniela Mancini

Het Antwerpse hof van assisen heeft Daniela Mancini (36) maandag veroordeeld tot de gevorderde maximumstraf van 30 jaar opsluiting voor het folteren van haar twee stiefdochters. De jury zag geen enkele verzachtende omstandigheid.

In het arrest sprak het hof van "een laffe daad, die getuigt van een immorele ingesteldheid" en "bijzonder ernstige feiten, die opzettelijk gepleegd werden tegen jonge meisjes die zich niet konden verweren."

De voorzitter richtte zich nog tot Mancini zelf. "Van kinderen blijf je af. Dat is overal zo en onvoorwaardelijk", klonk het hard. Ook voor de vader had de voorzitter nog wat commentaar: "Het moment is gekomen om nederig het hoofd te buigen tegenover je kinderen en hun mama."

De Braziliaanse had de meisjes van 2 en 5 op 20 november 2011 met ontstopper overgoten toen ze even alleen met hen was in de auto tijdens een korte tussenstop in Kontich op weg naar de kinderboerderij. Het jongste meisje liep zware brandwonden op en is verminkt voor het leven. Bij het oudste zijn de littekens eerder psychisch.

Bekijk ook: