Kranten verliezen steeds meer terrein

De Vlaamse kranten hebben in 2013 hun verspreiding op papier licht zien dalen met 0,45 procent. Vorig jaar werden in totaal 921.380 exemplaren verdeeld. De krant ‘De Tijd’ groeide dankzij zijn online versie het sterkst met 1,7 procent, Het Belang van Limburg verloor bijna twee procent.

Dankzij de digitale versies van de kranten is de schade beperkt gebleven. De printversie ging met 1,44 procent omlaag in vergelijking met 2012.  Alle titels verkochten minder papieren exemplaren. Het Laatste Nieuws hield het beste stand, de krant verloor slechts 0,3 procent op zijn papieren krant. De grootste daler was De Tijd met 3,84 procent maar slaagde er dankzij zijn digitale versie in om toch nog te groeien met 1,7 procent. Ook De Morgen steeg met 0,5 procent dankzij de online versie. Ook Het Nieuwsblad, De standaard en De Gazet van Antwerpen tekenden allemaal een daling op. De Gazet van Antwerpen verloor 1,16 procent, De Standaard 0,3 procent en het nieuwsblad 0,68 procent.

Op de Franstalige krantenmarkt blijft het dramatisch achteruit gaan. De papieren verkoop daalde met 5,61 procent. Grootste verliezer daar is La Dernière Heure/Les Sport met een daling van bijna acht procent.