Twee jaar cel voor wegpiraat E314

Curd V., de vermeende wegpiraat van de E314, is dinsdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 26 maanden en een geldboete van 6.000 euro. De 49-jarige man stond terecht omdat hij een fotograaf en een medewerkster van een notaris had aangevallen en geslagen. V. kwam recent in het nieuws toen een filmpje opdook waarin te zien is hoe hij op de E314 gevaarlijke rijmanoeuvres uitvoert.

De fotograaf moest begin 2012 in opdracht van een notaris foto's gaan nemen van de woning waar V. verbleef. Volgens de fotograaf werd hij door V. hardhandig weggejaagd. De veertiger zou hem daarbij geslagen en geschopt hebben en zou een hond op hem hebben afgestuurd.

De fotograaf kon een aantal foto's voorleggen waaruit bleek dat hij verwondingen had opgelopen door de slagen maar ook door hondenbeten. V. verhinderde bovendien dat een medewerkster van de notaris, die bij het incident aanwezig was, de politie belde en zou nadien in een BWM gevlucht zijn.

V. ontkende alles en beweerde dat hij op het moment van de feiten in een Ikea-warenhuis op zoek was naar zijn portefeuille. Hij schermde met een attest van zijn werkgeefster en een handgeschreven verklaring van een medewerker van een transportfirma, die in de woning was op het moment van de feiten.

Beiden moesten hem vrijpleiten maar zijn volgens de correctionele rechtbank overduidelijk vals. Uit het telefonie-onderzoek bleek immers dat V. op het moment van de feiten wel degelijk ter plaatse was. De fotograaf en de medewerkster van de notaris herkenden bovendien zowel V. als diens wagen formeel.

De rechtbank was niet mals voor V., die in het verleden al 12 maal veroordeeld werd door de politierechtbank, onder meer voor vluchtmisdrijven, en al de gunst van de opschorting had gekregen voor een ander incident waarbij hij een gerechtsdeurwaarder te lijf was gegaan.

Zijn werkgeefster, die hem met een vals attest een even vals alibi had bezorgd, kreeg een celstraf met uitstel van 12 maanden en een effectieve geldboete van 6.000 euro.

Bekijk ook: