Jonge toeschouwer (14) slaat ref

Een minderjarige toeschouwer (14) heeft zich zwaar misdragen tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in Zonhoven in de provincie Limburg. De tiener, die zelf niet eens meevoetbalde, viel de scheidsrechter aan. Die diende nadien klacht in bij de politie.

De jongen had voor de competitiewedstrijd van 21 tot 22 uur met enkele vrienden de sporthal afgehuurd voor een potje zaalvoetbal. Na afloop hadden ze gedoucht. Terwijl de rest van zijn vrienden zich nog aan het klaar maken waren, stond de tiener in de deuropening van de sporthal te wachten en naar de wedstrijd te kijken.

Hij stond eigenlijk in de neutrale zone, waar eigenlijk geen onbevoegden ( personen die niet op het wedstrijdblad staan) mogen komen. De scheidsrechter vroeg enkele keren om de deur te sluiten, maar daar ging de tiener niet op in. Toen de scheidsrechter zelf de deur ging sluiten, ging de jongen door het lint. Hij gaf de scheidsrechter enkele rake klappen. Die verdedigde zich.

Enkele spelers van de bezoekende en thuisploeg moesten de gemoederen bedaren. Toen enkele vrienden van de jongen ook het veld op stormden, floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Nadat de kapiteins van beide ploegen, die niets met het geweld te maken hadden, bemiddelden besliste de ref om toch verder te laten spelen.

De politie kwam ter plekke, maar omdat de wedstrijd nog bezig was, konden ze geen verklaring van de scheidsrechter afnemen. De man diende na de wedstrijd wel nog een klacht in. De scheidsrechter maakte daarom wel een nota van het incident op het wedstrijdblad. Hierdoor zal de afgevaardigde van thuisploeg MKA Ter Donk Zonhoven zich nog op de voetbalbond moeten aanbieden voor een woordje uitleg.