Hevig onweer maakt tientallen gewonden

Een korte maar felle storm heeft zaterdagavond heel wat schade aangericht in West- en Oost-Vlaanderen. In Koksijde sloeg de bliksem in op een gebouw waar een muziekgroep aan het repeteren was, daar vielen tien gewonden. In Menen raakte een landbouwer zwaargewond toen een deel van zijn boerderij instortte. Zijn vrouw is lichtgewond. 

Windhozen 

Van op verschillende plaatsen bereiken onze redactie berichten van schade. Zo zou het onweer onder andere in Moorsele, Menen, Wingene, Blankenberge, Knokke, Deinze, Handzame, Sint-Michiels, Ruiselede en Nevele lelijk huis gehouden hebben. 

 

De Roeselaarse deelgemeenten Rumbeke en Oekene werden getroffen door een windhoos. In Ieper is de rijbaan op meerdere plaatsen versperd door omgewaaide bomen. In de Griettenstraat waaide ook een dak van een woning. Dezelfde taferelen in andere gemeenten en steden. Op heel wat wegen is het gevaarlijk rijden door omgewaaide bomen, weggewaaide dakpannen of andere losgerukte projectielen.

 

In Sint-Michiels werden in twee straten huizen vernield door de rukwinden. In Ruiselede is een hoeve vernield Het dak van drie varkensstallen is er ook weggewaaid, waardoor de dieren nu allemaal naar andere stallen verhuisd moeten worden