Twee uur file op een zaterdag

Wie van Brussel naar Antwerpen wil rijden, doet dat beter niet via de E19. Het is er meer dan twee uur aanschuiven door dringende herstellingswerken tussen Zemst en Rumst. 

Sinds vier uur deze ochtend is ter hoogte van de twee werven maar één rijstrook beschikbaar. Het wegdek moet er dringend hersteld worden. De werken zullen nog tot 23 uur morgenavond duren. het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om via de A12 van Brussel naar Antwerpen te rijden, maar ook daar kan het op sommige momenten van de dag erg druk zijn door het autosalon.

Kritiek

Door de werken ziet burgemeester Bart Somers (Open Vld) van Mechelen de secundaire wegen rond zijn stad vollopen met auto's, waardoor de lokale politie moet improviseren om het verkeer in goede banen te leiden. "Er is geen enkel contact geweest met onze lokale politie. Zo creëert het Vlaams gewest verkeerschaos op grote schaal", zegt de liberaal. OpenVld maakt geen deel uit van de Vlaamse regering.

Aangekondigd

Het Vlaams agentschap Wegen en Verkeer weerlegt de kritiek. "De werken op de E19 werden al aan het begin van de week aangekondigd. Bovendien was er overleg met de wegpolitie. Overleg met lokale politie is niet gebruikelijk", zegt Peter Bruyninckx van Wegen en Verkeer Antwerpen.