Shoppen op zondag in A'pen vanaf herfst

Als alles volgens plan verloopt, komen shoppers vanaf het najaar in de Antwerpse binnenstad ook op zondag aan hun trekken. Het stadsbestuur heeft een officiële aanvraag gericht aan de federale regering om de huidige beperking tot zes koopzondagen per jaar op te heffen. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en De Standaard vrijdag.

Als de federale regering groen licht geeft voor de erkenning van de Antwerpse binnenstad als toeristisch centrum, kan die limiet van zes koopzondagen worden opgeheven.

Schepen voor Middenstand en Toerisme Koen Kennis (N-VA) verwacht het federale antwoord tegen maart of april. "Intussen kunnen we al verder werken met de concrete invulling , want ik verwacht geen problemen met de toekenning", zegt Kennis. "Als een stad als Kortrijk de toestemming krijgt, dan kan er voor Antwerpen geen probleem zijn."

Het stadsbestuur hoopt in het najaar met een concreet systeem van zondagsopeningen te kunnen starten. De zone die het wil inkleuren als toeristisch centrum, is het gebied tussen de Leien en de Schelde en tussen Nieuw Zuid en het Eilandje.