Dossier Vakbondsacties

Vakbonden bpost kondigen acties aan

De vakbonden van bpost hebben een stakingsaanzegging ingediend. Ze willen niet deelnemen aan vergaderingen met de directie zo lang de naam van de nieuwe CEO en zijn of haar toekomstvisie op het bedrijf niet bekend zijn.

"De onzekerheid die er heerst over de toekomst van het bedrijf, laat ons niet meer toe de vergaderingen met betrekking tot reorganisaties bij te wonen", zeggen de  vakbonden ACOD-CGSP, ACV-CSC Transcom en VSOA SLFP in een persbericht. "Alvorens de discussies te hervatten willen wij de nieuwe strategische visie van het bedrijf kennen."

"Om te kunnen vooruitgaan, moeten we weten hoe de nieuwe baas de toekomst van het bedrijf ziet." Bij bpost benadrukt men dat het gaat om "een algemene aanzegging voor eventuele acties", en niet om een aanzegging voor een algemene staking.

"Wij begrijpen de reactie van de vakbonden niet", zegt woordvoerder Van Speybroeck. "Nog gisteren werd hen bevestigd dat het strategisch plan van de onderneming onveranderd doorgaat en dat Johnny Thijs de leiding van het bedrijf 100 procent verzekert in afwachting van de komst van een nieuwe CEO."

"Het bedrijf kan zich niet veroorloven om het overleg over lopende en geplande projecten op te schorten of te vertragen, en roept de vakbonden op om het overleg te hernemen", besluit de woordvoerder van bpost. De naam van de nieuwe CEO zou voor eind maart bekend moeten zijn.