Nieuwe hoofdzetel BNP Paribas Fortis

De hoofdzetel van BNP Paribas Fortis, aan de Warandeberg in Brussel, ondergaat de komende jaren een facelift. De karakteristieke torens van het gebouw zullen vervangenworden in een nieuw, modern en energievriendelijk gebouw. De bedoeling is om de diensten van de bank erte centraliseren. Er  zouden dan 4.500 mensen tewerk gesteld worden. Het ontwerp is er, maar de bouwvergunning nog niet. De bank hoopt dat de nieuwe hoofdzetel tegen 2021 af zal zijn.

“Dit project betekent geen breuk met het verleden”, zegt Max Jadot, topman van BNP Paribas Fortis. “Er is gekozen voor continuïteit. We zitten hier op de historische plek van de General Bank. Tegelijk weerspiegelt de nieuwe hoofdzetel de bank van de toekomst. We willen dat onze teams zich hier goed voelen, en willen ook een meerwaarde bieden aan de gemeenschap van dit land.”

Het nieuwe gebouw is een ontwerp van het Oostenrijkse bureau Baumschlager Eberle. Zij construeerden de IMEC toren in Leuven en bouwen nu ook het nieuwe ziekenhuis in Kortrijk. BNP Paribas Fortis wil zich beter integreren in de omgeving. Het gebouw zal dezelfde hoogte hebben als de omliggende gebouwen en er zal ook een plein met bomen komen, als link met het Warandepark.

De kostprijs ligt rond de 170 à 180 miljoen euro.