Ryanair wil extra nieuwe routes

Ryanair is dit najaar van plan om het aantal routes van op de luchthavens van Charleroi en Zaventem uit te breiden. “Ryanair zal groter blijven in Charleroi dan in Zaventem.” Dat zegt Michael O’Leary, topman van Ryanair, op een persconferentie in Brussel.

Ongerust

Sinds O’Leary heeft aangekondigd dat Ryanair vanaf 27 februari op Zaventem zal vliegen, heerste er een grote ongerustheid in het Waals gewest. Er werd gevreesd voor minder passagiers en jobverlies op Brussels South Charleroi Airport. O’Leary sluit niet uit dat er een daling zou zijn van de trafiek in Charleroi “maar die zou beperkt zijn”.

Passagiers

Globaal mikt hij op minsten 6,5 miljoen passagiers, waarvan 1,5 miljoen in Zaventem. “Daarmee worden we de grootste van België, groter dan Brussels Airlines”, zegt de Ier. Ryanair wil in het najaar zijn routes nog uitbreiden, zowel op Zaventem als op Charleroi.

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor de nieuwe vluchten op Zaventem verloopt goed volgens O’Leary. “Voor maart is ongeveer 25 procent van de tickets verkocht”, zegt de topman. “De prijzen van de tickets liggen wel hoger in Zaventem dan in Charleroi, maar dat is te wijten aan de kostenstructuur van Brussels Airport.” De Ier had woensdagochtend een gesprek met de luchthavenuitbater van Zaventem en was positief na afloop. “We krijgen goede en professionele steun, ze zijn zeer behulpzaam.”