Advocaat Sven Mary afgeperst via Twitter

Een identiteitsdief die zich op Twitter uitgeeft voor Sven Mary, probeert geld los te weken bij de topadvocaat. De onbekende wil tienduizend euro in ruil voor de domeinnamen svenmary.be en svenmary.com en heeft een Twitteraccount aangemaakt op naam van de advocaat. Dat schrijft De Morgen.

Met tweets als “Ik pleit ook voor wegpiraten: een wegpiraat is altijd op tijd” en “Vanavond naar de hoeren in Damascus” gingen er bij verschillende Twitteraars alarmbellen rinkelen. Minister van Justitie Turtelboom (Open VLD) vroeg aan Mary of hij op Twitter actief was. “Ik heb een Nokia-gsm van 29 euro waarmee dat niet eens kan. Ik ben een echte leek op dat vlak”, zei hij aan De Morgen.

De onbekende die Mary afperst, verstuurde eerst een reeks haatmails naar de topadvocaat, die onder andere kopstuk van Sharia4Belgium Fouad Belkacem op zijn klantenlijst heeft. De onbekende vermeldde daarbij ook de namen van Mary’s kinderen en hun school.

Mary diende een klacht in en heeft nu zelf een advocaat onder de arm genomen. Hij gaat Twitter ook op de hoogte brengen van de identiteitsdiefstal om de ongepaste tweets hopelijk een halt te kunnen toeroepen.