PVDA wil armoede bestrijden

PVDA wil bij de verkiezingen van 25 mei vooral focussen op armoede, dat kondigt partijvoorzitter Peter Mertens vandaag aan naar aanleiding van een enquête die zijn partij gehouden heeft bij 41.420 Belgen. Daaruit blijkt dat de Belg vooral wakker ligt van armoede, werk en de toekomst voor de jeugd.

Het feit dat armoede zo sterk naar voor kwam in de enquête was een verrassing voor de PVDA. “Het was niet gepland, maar we hebben beslist om dit mee te nemen in ons verkiezingsprogramma,” aldus Peter Mertens. De enquête was meteen ook de start van de verkiezingscampagne voor de partij.

Om deze armoede te bestrijden wil PVDA dat alle uitkeringen en inkomens die onder de armoedegrens liggen omhoog getrokken worden. Dit kost wel anderhalf miljard euro maar is volgens de partij perfect betaalbaar als men de notionele intrestaftrek afschaft, die nu 6,2 miljard kost. Voor het thema werk zet PVDA in op fakkeljobs. Hiermee komen jongere werknemers in de plaats van de oudere, zo hoeft de pensioenleeftijd niet naar omhoog. Peter Mertens was erg opgetogen met de bijval die zijn partij kreeg op een aantal standpunten. “Het is een verfrissend geluid van onderuit,” aldus Peter Mertens.