Eén op de tien banen bedreigd bij Makro

Bij winkelketen Makro Cash & Carry, een onderdeel van het Duitse Metro, kunnen 370 werknemers hun job verliezen door een omvangrijke herstructurering. Het personeel werd ingelicht via een bijzondere ondernemingsraad.

Makro wil de commerciële slagkracht van het bedrijf versterken en de kostenstructuur verbeteren. Volgens de directie merkt Makro de jongste jaren een verandering in het gedrag van de consumenten. Met de opkomst van het online winkelen, is er vraag naar meer service en comfort en een vlotte mobiliteit. Ook de economische crisis woog op de resultaten van Makro in ons land.

Het management dringt aan op constructief overleg met de vakbonden om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. Het is nog niet duidelijk wanneer zij zullen samenzitten, de vakbonden overleggen vanavond met hun achterban. De onderhandelingen vinden plaats in het kader van de procedure-Renault. Bij Makro werken 3300 mensen, één op de tien banen is dus bedreigd, maar mogelijk vallen er ook minder ontslagen.