CD&V en MR sluiten politiek verbond

CD&V en MR willen samen voor een sociaal-economische regering gaan. Dat blijkt uit een dubbelinterview met partijvoorzitters Wouter Beke en Charles Michel, in De Standaard en Le Soir.

“We hebben een as nodig die de komende vijf jaar gebruikt om te focussen op het sociaal-economisch beleid”, geeft Beke aan in het interview. “Dit perspectief zorgt voor een unicum in de Belgische geschiedenis. De regering Di Rupo heeft op twee jaar tijd heel wat gepresteerd. Wat kan er dan niet op vijf jaar gebeuren?”

Ook MR gelooft erin. “CD&V en MR hebben de jongste jaren bewezen dat ze de problemen die de Belgische politiek al twintig jaar vergiftigen, de baas kunnen. Met dezelfde politieke moed gaan we de sociaal-economische uitdagingen te lijf. Het verlangen om deze rol te spelen, is de kern van deze gezamenlijke boodschap. De communautaire onderhandelingen hebben banden gesmeed waarvan we hopen dat ze ook in de toekomst nuttig zijn.”

De voorzitters zijn niet mals voor zowel N-VA als PS. “Die gedragen zich als partners in crime”, vindt Michel. En verder: “De burgers zijn het gehakketak beu, al die dodelijke kleine zinnetjes. Wij leveren het bewijs dat een Nederlandstalige en een Franstalige politicus in staat zijn om dezelfde analyse te dienen en gelijkaardige prioriteiten te stellen.”