Vrouw vlucht voor politie en sterft

Een 20-jarige vrouw die om een nog onduidelijke reden uit de handen van politieagenten wilde blijven, is in Anderlecht uit een raam op de tweede verdieping gevallen. De vrouw heeft die val niet overleefd. Dat meldt het Brusselse parket. De agenten, van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene, waren op zoek naar een drugdealer maar het is nog niet duidelijk of de vrouw iets te maken heeft met die gezochte dealer.

De agenten van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene waren een drugdealer op het spoor en beschikten over een sleutelbos waarvan ze vermoedden dat die paste op de voordeur van de verdachte. Met die bos sleutels trokken ze naar een gebouw in Anderlecht waar de gezochte man zou verblijven en boden zich eerst aan bij een appartement op de eerste verdieping. De vrouw die er woonde, liet hen de sleutels proberen maar die bleken allemaal niet te passen.

De agenten trokken daarop naar een flat op de tweede verdieping, maar de vrouw die daar woonde, weigerde te openen. Terwijl ze voor de deur stonden te wachten, hoorden de agenten gestommel in de flat. Plots kwam de bewoonster van de eerste verdieping melden dat ze een schaduw langs haar raam had zien vallen. De agenten beukten daarop de flatdeur in en stelden vast dat het raam openstond. Buiten, op de grond zagen ze het lichaam van een jonge vrouw, naast een afgebroken schotelantenne. De jongedame had de val niet overleefd.

Volgens het parket heeft ze vermoedelijk geprobeerd zich te verbergen voor de politie en heeft ze zich daarbij aan de schotelantenne vastgehouden. Voorlopig wordt uitgegaan van een tragisch ongeval, maar verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen. Het Brusselse parket heeft intussen een wetsdokter en het gerechtelijk labo ter plaatse gestuurd.