Zware hinder op E40 Gent-Brussel

Het verkeer op de E40-autosnelweg tussen Gent en Brussel ondervindt sinds vanmiddag zware hinder na een ongeval met drie vrachtwagens ter hoogte van Groot-Bijgaarden. Bij het ongeval raakte een vrachtwagenbestuurder gewond. Het verkeer moet anderhalf uur aanschuiven, vanaf Aalst.

Een van de twee vrachtwagens ligt op zijn flank in de zijberm en moet getakeld worden, net als een tweede vrachtwagen. Bovendien moet de lading van een van beide overgeladen worden. Het Verkeerscentrum verwacht dan ook dat de hinder nog een paar uur zal aanhouden.

Bestuurders die vanuit Gent naar Brussel willen, doen er best aan om de E40 te mijden en via de E17 naar Sint-Niklaas te rijden, en daar vervolgens via de N16 naar de A12 te rijden.

De juiste oorzaak van het ongeval staat nog niet vast. "Maar er hadden zich voor de middag al enkele kleine incidenten voorgedaan die tot files leidden", zegt Hajo Beeckman van Verkeerscentrum Vlaanderen. "Zeer waarschijnlijk heeft het ongeval zich voorgedaan in de staart van een van die files."