Tine Eerlingen (N-VA) verlaat politiek

Vlaams parlementslid Tine Eerlingen zal niet deelnemen aan de verkiezingen van 2014 voor een nieuw parlementair mandaat. Ze wil naar eigen zeggen meer tijd maken voor haar gezin en kinderen. Ze blijft wel actief in de regionale politiek van haar thuisstad Leuven.

Tine Eerlingen zette haar eerste stappen in de politiek in de gemeenteraad van Herent. In 2009 werd ze verkozen vanop de tweede plaats voor het Vlaams parlement. Daar volgde ze onder meer de milieu-, landbouw en gezondheidsdossiers op. “ Het einde van een legislatuur is altijd een scharniermoment en dus maakte ik voor mezelf de balans op. De voorbije vijf jaar in het parlement waren zeer boeiend en leerrijk en ik ben blij dat ik er deel mocht van uitmaken, maar nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging,” aldus nog Tine Eerlingen. 

Ze is zeker niet de eerste die afscheid neemt bij de volgende verkiezingen. Eerder lieten onder meer Sabine Laruelle, Jean-Pascal Labille en Joëlle Milquet al weten dat ze de nationale politiek verlaten of helemaal stoppen.