Leraar misbruikte leerlingen op chat

Voor de Mechelse correctionele rechtbank is een zaak behandeld tegen een 27-jarige oud-leraar en trainer die seksuele contacten had met minderjarige oud-leerlingen. De man bezat ook een uitgebreide collectie kinderporno.

De feiten kwamen aan het licht toen de moeder van een van de oud-leerlingen een chatgesprek zag van haar dochter en de man. Daarin gaf de ex-leraar aan dat hij seks met haar wilde. Hij overtuigde haar om haar kleren uit te trekken en deed vervolgens hetzelfde. Uit een onderzoek dat volgde blijkt dat de man al eerder seksuele relaties had met minderjarige oud-leerlingen of meisjes die hij kende van sociale media. Op zijn laptop en gsm werden meer dan 1.300 foto’s gevonden van naakte tienermeisjes.

Het openbaar ministerie vorderde een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee jaar met uitstel. De man moet begeleiding volgen voor zijn seksuele problematiek. Hij mag niet meer in contact komen met minderjarigen en geen sociale media gebruiken. Hij mag ook geen job meer uitoefenen  waarin hij in contact komt met minderjarigen.

De man geeft toe dat hij dom was en hij hoopt dat de situatie geen te grote impact heeft gehad op de meisjes.

Het vonnis wordt uitgesproken op 12 februari.