Wegpiraat 2 jaar in cel voor knokpartij?

De wegpiraat die vorige week opdook in een filmpje waarin hij een bestelwagen bijna van de weg rijdt, moest vandaag ook voor de rechter verschijnen voor een vechtpartij. Hij riskeert twee jaar cel en een boete van 1.100 euro.

De 49-jarige Curd V. zou een fotograaf geslagen hebben en de medewerkster van een notaris aangevallen hebben. Ook de eigenares van de zwarte BMW, waarmee de verdachte de E314 op oudjaar onveilig maakte, stond vandaag terecht. Zij riskeert tien maanden cel omdat ze de man een vals alibi voor de knokpartij zou hebben bezorgd. Beiden ontkennen de feiten.

De feiten dateren van begin 2012. De fotograaf moest in opdracht van een notaris foto’s maken van de villa van Curd V. in Sint-Genesius-Rode. Dat was niet naar de zin van de wegpiraat. Hij zou de fotograaf geslagen en geschopt hebben, en zijn hond op de man hebben losgelaten. Toen de medewerkster van de notaris, die bij het incident aanwezig was, de politie wilde bellen, zou Curd V. ook haar hardhandig hebben aangepakt.  

Volgens de advocaat van Curd V., Tom De Schuyteneer, klopt het verhaal niet. V. beweert zelfs dat hij de fotograaf nog nooit gezien heeft. De eigenares van de zwarte BMW verklaarde dat hij op het moment van de feiten bij haar was in een Ikea-warenhuis. Een valse verklaring, volgens het parket. Beide verdachten waren vandaag niet aanwezig op de zitting. “Er was een medewerker van een transportfirma in de woning”, zei meester De Schuyteneer. “Die heeft bezoek gehad van een fotograaf, aan wie hij gevraagd heeft weg te gaan. Zowel de transportfirma als die medewerker zelf hebben dat aan de politie bevestigd, maar dat is onvoldoende onderzocht.” 

Op 28 januari velt de rechter in Brussel een vonnis in de zaak.